Hejsan allihopa!

Tjosan hejsan allesammans! Vad händer?
Kom tillbaka från kollot i torsdags men har inte orkat uppdatera förrän nu. Det var asroligt på kollot, vi var ca 40 st, så det var väldigt många namn att lära sig. Men mot slutet kände jag ändå att jag kunde de flestas namn, vilket var jättebra. Kollot jag var på hette Östergården, och på detta kollo har jag varit på årligen sedan 2-3 år tillbaka. Rekommenderar det till alla som vill åka på kollo!
Alla på bloggen verkar vara lite M.I.A. but I can't blame them! Det har jag också varit de senaste veckorna och kommer att vara i framtiden också... Ni får nog ta och nöja er med detta inlägg för ett bra tag framöver!
Vad har hänt idag då? Jo, jag har varit på bio med Erica idag! Och gissa vad jag såg? Inget mindre än Harry Potter och Dödsrelikerna del II. I 3D, såklart! Den var skitbra! Vilka av er har också sett den och vad tyckte ni? Kommentera nedan!
Spoilers för er som inte sett Harry Potter och Dödsrelikerna del II
Själv, som jag skrev, så tycker jag att den var jättebra. Såklart så ska ju allt sluta lyckligt, men det var nog lika bra det! Slutet tyckte jag var riktigt roligt! Hermione som vuxen, båda tummarna upp, säger jag bara! Ginny Wesley som vuxen såg inte så bra ut, hon såg alldelles för barnslig ut! Men men, det var ändå awesome! Och att Snape var kär i Potters mamma, det var inte en liten överraskning, det! Jag har inte läst böckerna, så för er som hade läst dom var det nog inte en så stor överraskning. Favoritscen nummer två var när han såg Snapes minnen. Det var riktigt coolt!
Vilken var er favoritdel från filmen? Kommentera nedan!



Ni som inte har sett trailern än, kolla på den! Här kommer den!






Om ni inte har sett filmen än, kolla på den, snälla ni. Ni kommer inte att ångra er!!!!!






XOXO


// Ruta

Hjälp jag kan inte blogga på vår IPad!!! Hur gör man det??? :o


kaffe på sängen och sjungade fåglar på morgonen! :D JA TACK!

God morgon! Jag skriver lite senara idag, för jag har lite saker att göra i båten.. Vi ska åka vidare snart! :D
jag fyller år idag! hahah <333


Bye, bye!!!

Drar till göteborg nu med brudarna!! Kommer hem på lördag, då kan jag blogga lite smått och gott om hur det var! Men måste dra typ nu, pappsen är påväg för att köra mig till Centralen!


Vad gör vi, nu kör vi!!

Love
// My♥

vi lever! :D

God kväll! Nu bloggar jag jätte sent, men jag glömde bort ^^^
vi drog ut i stormen runt 2 tiden vid lunchen, och åkte till den närmaste hamnen som heter Berigkvara. Det är ett jätte känt ställe, och alla vill vara här. Har sett 100 båtar som har letat desperat efter platser men de har varit för fullt så de har fått åka! (stackare!) vi seglade i hårda vindar i 2 timmar . Mor och far tyckte inte så mycket om de. Men jag älskade det! Jag fick göra allt själv för jag älskade de så mycket ^^ körde hela vägen till Bergakvara.

Vi har nyss tittat på film. Vi tittade på Benjamin Buttom! Grym film! (tips)
I morgon så ska vi upp tidigt, för vi ligger efter i planeringen (igen!) Vi måste till Kalmar! (måste!)

Vi måste handla och mycket mera. Lång färd i morgon, och mor och far kommer tyvärr inte njuta av färden. Ska bli lika dåligt väder som idag... (men vad gör man? När man måste åka?)
Nu ska jag sova! Så god natt med er! Och sov gott!

 

 

/Asia!
Funkar forfarnade inte att lägga in bilder!! Fixar det i morgon!





vinden????? :D

Hejsan!!!!!!!! När man vaknade idag så blåste de mera än igår! (suck). Familjen vaknade runt 9 tiden. Fixar frukost nu. Vi tror att vi kommer segla senare, för prognosen säger att de ska lugna ner sig lite runt 12 tiden ^^ (det låter bra) Men de kommer endå blåsa ganska så mycket på havet.. ja är lite nervös för att segla i det hårda vinden.Jag hoppas att de går bra ^^
jag känner på mig att mor min, kommer hata att segla i de här vädret. Jag tycker lite synd om henne när jag vet att hon hatar att segla i hård vind... (förlåt mamma men vi måste)

Nu så måste jag säga hej då, för frukosten är klar och familjen väntar på söta mig!
Simma lugnt! Och håll tummarna på att familjen klarar sig idag ^^”

ni får en bild snart men inte nu! :D


snyft döda mig!!!!!!!!!!

NEEEJ NEEEJ NEEJ IGEN SEGLING IDAG! INTE ENS BÖGIGA MOTOR! INGET!

Idag så ligger vi i hamnen hela dagen tills i morgon kanske... de ska bli jätte dåligt väder och familjen vågar inte åka ut! (JAG VÅGAR UT OCH JAG VILL UT!!!!!!!!!!!!!) Tänk er vad kul att dra ut när de blåser 15m i sekunden!! Katamaraner har jätte svårt att välta... så vad är problemet! Jag vill verkligen ut och kolla hur de är att segla i mycket vind! Nyfiken!

Men jag fattar inte..jag är kaptenen i båten och plötsligt säger mina manar att vi inte seglar idag.. är det dom som bestämmer? Nej de är jag! Så ut i stormen!!! hahaah!

Nej,men visst ska man lyssna på mor och far.

Idag så blir de bara att ta de lugnt och sova mycket och läsa mycket och titta filmer hela dagen.. (de är inte fel de häller.. men vill ut endå!)

nu så måste jag dra. Min far vill ha bredbandet... morr!!

/Asia


*** de gick inte att lägga in en bild!!!!! inget vill idag!
god natttttt! nu blevj ag sur!


trötta familjen! :D

Hej igen! Nu har familjen kommit hem från Gästgiveriet. Vi har ätit middag där, och när man kom in i restaurangen (huset) så var de 1700-talet! Det var så grymt coolt! Allt var så gammalt och maten var grymt god!

Hela familjen är jätte trötta!! de var längre sen familjen var så här trötta! Alla i familjen har seglat hela dagen. Vi hade lite svårigheter med vinden, det blev mycket saxadesegel.. men de funkar de också! Kom upp till 7 knopp idag! Grymt! Hahhaa

vi skulle egentligen ha stannat i Kalmar men de blev Kristianoppel. Vi orkade inte åka så långt idag för familjen var så trötta!

Vi skulle fixa bensin idag ,och vi hittade ett litet ställe som heter Sandhamn. När vi kom ditt så varde helt öde! Men de kom en kille som hjälpte oss med bensinen ^^ Sen så började han prata om att vi kunde få låna cyklar, för att äta lunch och köpa mat m.m.. !! det var jo grymt!

Jag blev fett taggad för att cykla , var på cykeln på 1 sekund .^^ hela familjen hade cykel runda Vi kom fram till ett pizzeria och vi var fett sugna på de så vi åt de :D

sen så fans de Ica 2 m bredvid. Då gick vi in och köpte mat och lite böcker till mig. (har läst ut alla mina böcker..)

sen när de var klart, så cyklade vi till älskade brisen och sen drog vi till Kristiannoppel :D

 

nu ska jag sova! Är fett trött!

Ha det bra!

/Asia



 Blev så badsugen när vi kom fram till hamnen så jag badade derekt! i de dåliga vädret! :D


Hejsan allihopa!

Tjosan hejsan allesammans! What's up?
Just nu förbereder jag mig för nästa veckas resa, kollar igenom vilka kläder jag ska ta med mig, gör en inköpslista o.s.v. Jag ska nämnligen på kollo. Jag vet, det låter sjukt töntigt, bara småbarn åker ju på kollo! Men vet ni vad, det är faktiskt sjukt kul! Ni som inte har varit på kollo än, jag tycker faktiskt synd om er. Ni har missat en så underbar upplevelse. Ni som inte har fyllt 16 än har fortfarande en chans, kollo är nämnligen upp till 16 år. Så passa på, ni kommer inte att ångra er!
Nedan har jag valt ut vissa kändisar som bryr sig om djuren och världen osv. Detta tycker jag är jättebra, att dom använder sitt kändisskap till att informera världen om olika grejer. Jag tycker alla dom som gör liknande saker gör något väldigt bra. Om jag någonsin skulle bli känd skulle jag verkligen göra flera liknande kampanjer.
Vad tycker ni?










Källa: Bild 1&2




XOXO


// Ruta

utan kaptenen ingen segling! morr!

God morgon alla! Vaknade nyss och kl är 9!!!!!! inte bra! Papsi hade kommit in och vekt mig kl 7 men jag var så trött så jag somnade om igen..och då hade han vekt mig igen men jag somnade om. Sen när kl började bli 9 så skrek han att han måste ha min hjälp! (suck!!!) fylla på vatten!!!!! (morr!)

jag går upp och drar upp halva golvet och halv sover när jag väntar på de ska bli fullt!

Sen när de var fixat, säger han att jag ska göra de här, och de här, och de här! Massor! Och jag går i korta shorts och linne i de här vädret! (det är molnigt och kallt och små regnar!) VISST FAR JAG JOBBAR GÄRNA MED MINA SOV KLÄDER UTE I DE HÄR VÄDRET!

Jag fixade de för papsi skull och sen sprang jag ner och värmde mig! Jag svär de är så kallt!

Vi har nys börjat åka och ska till en hamn för att tanka men de finns ingen bensinstation.. hur gör man då? Vi har lite bensin..och de ska räcka till att åka till Kalmar... (årets skämt!)

det är målet idag! KALMAR!

Jag har ingen aning om hur de kommer bli med bensinen men vi har extra dunkar om de blir kris..

idag så tror jag faktiskt att vi kommer kunna segla.. de är så blåsigt ute..men de blåser åt fel hål..men då kan vi alltid träna på kryssa! (wiee!)

hej då så länge! Ska nu fixa alla rep! Morr!

 

/Asia



Brisen!!!!!!!!!!!!!